en bg

Програми за деца

Начало  >  Програми  >  За деца  >  Програми за деца
Сподели:

За най-малките членове на общността работи целодневен център за деца на възраст от 2 до 5 години.

 

Съвместно със 134-то СОУ „Димчо Дебелянов“, ОЕБ „Шалом“ организира детска образователна програма за деца с еврейски произход на възраст от 1 до 4 клас. В рамките на програмата, децата имат възможността да научат, преживеят и разберат за еврейските традиции и история, докато се забавляват и участват в различни занимания. За децата отговаря екип, който изготвя специална програма, която съдържа образователна част, игри, кръжоци, излизания.

 

ОЕБ „Шалом“ организира програма за деца с еврейски произход на възраст от 5 до 8 клас, която се провежда веднъж в месеца. В програмата отделяме време и внимание на теми, които са от голямо значение за изграждането на децата като личности в тази преходна и същевременно важна възраст. Посещавайки програмата, децата изграждат кръг от приятели, участват в различни проекти и развиват себе си като личности.

 

Програмата за деца „Бар и бат мицва“ е курс по „еврейски традиции“ за всички момичета на 12 или 13 и момчета на 13 години. Програма е създадена, за да помогне на децата в тази емблематична за еврейската традиция възраст, да задълбочат знанията си и на практика да разберат защо тези традиции са важни за тях. Курсът се провежда веднъж в месеца в синагогата и завършва със специална церемония за цялата група, подготвена от самите деца.

 

„Адраха колеж“ е двугодишен курс за младежи, в който те получават знания и практическа подготовка, за да станат лидери в общността. В курса на обучението влизат както теми на еврейска тематика – юдаизъм, култура, традиции, така и теми като умения да работят в екип, да се грижат за деца, да говорят пред публика и да взимат решения. През тези две години, участниците в програмата преминават през множество ситуации, чрез които изразяват себе си, преодоляват притесненията си и развиват въображението си.

 

Летни лагери
lager-1Всяко лято организираме детски лагери за деца с еврейски произход от цялата страна. Целта ни е да създадем среда, в която децата да имат възможност да учат за еврейските ценности и традиции, да общуват помежду си и да се забавляват. Всяка година лагерът има определена тема. Лагерът има целодневна програма, която включва образователни занимания, свързани с темата, спорт, изкуства, танци и големи забавни програми за всички.

Всяко лято децата от нашата общност от цялата страна имат възможността да участват и в международния лагер в Сарваш, Унгария. Лагерът има целодневна програма, която включва образователни занимания, свързани с темата, басейн, спорт, изкуства, танци и големи забавни програми за всички.
http://www.szarvascamp.eu/

 

 

 

downloadАшомер Ацаир
Ашомер Ацаир е международна младежка организация, която организира програми за деца на възраст между 5 и 12 клас. За повече информация за програмите, свържете се с Гал Кацир на телефон 0888717787

 

 

 

 

 

 

12746398_10153356983452256_764214184_nBBYO
BBYO е международна еврейска младежка организация, за деца между 7 и 12 клас, с клонове в над 10 държави, като България е един от най-активните представители в Европа. BBYO се старае да помогне на своите членове да развият лидерските си качества и да ги направи приятели за цял живот! За информация относно програмата, свържете се с Елена Демирева на телефон 0886616188.

Сподели: