en bg

Предизборна среща с кандидата за президент на АБВ

Начало  >  За медиите  >  Предизборна среща с кандидата за президент на АБВ
Сподели:

На 13 октомври 2016 г. лидерите на ОЕБ „Шалом“ се срещнаха с кандидата за президент на АБВ, г-н Ивайло Калфин. Срещата бе организирана по желание на г-н Калфин и неговия екип, и по време на нея бяха обсъдени различни теми от политическия и обществен живот на страната.

Г-н Калфин изрази тревогата си от политическия и медиен език, който насажда различни типове разделения на обществото и от посоката на развитие на същото това общество. Той подчерта, че кампанията на АБВ има ясна мотивация – желанието президентската институция освен с основните си задължения, да стане по-близка и по-разбираема за обикновения човек и да не отбягва неговите въпроси. В хода на разговора се разискваха, както теми от вътрешно политически и икономически характер, така и касаещи външната политика на България в контекста на тежката обстановка в Европа и света.

снимка: Кремена Георгиева

От своя страна председателят на ОЕБ „Шалом“ д-р Александър Оскар беше категоричен, че „Еврейската общност е част от българското общество. Ние сме български граждани и наша отговорност е да подкрепяме страната си. Ние искаме да живеем в България и с работата си правим всичко възможно бъдещето й да става по- добро. „Шалом“ е коректен партньор и е готов да работи с всички държавни институции в името на доброто бъдеще на България“.

В разговора се включиха Ели Анави, председател на РОЕ „Шалом“-София, проф. д-р Владимир Пилософ, председател на Етичната комисия към Консисторията, Виктор Мезан, заместник-председател на ОЕБ „Шалом“ и председателят на ЦИДС и член на ИБ София Коен.

Д-р Александър Оскар подари на г-н Ивайло Калфин копие от Етичния кодекс на ОЕБ „Шалом“.

снимка: Кремена Георгиева

Срещите с кандидатите за президент на парламентарно представените партии можете да проследите на нашия сайт.

Сподели: