en bg

Д-р Александър Оскар е новият лидер на ОЕБ „Шалом“

Начало  >  За медиите  >  Д-р Александър Оскар е новият лидер на ОЕБ „Шалом“
Сподели:

Организацията на евреите в България „Шалом“ проведе на 17 април т.г. в Еврейския културен дом в столицата своята редовна отчетно-изборна конференция, в рамките на която 103 делегати от цялата страна избраха нов Управителен съвет (Консистория), Изпълнително бюро и Контролен съвет за следващия период от 4 години. На конференцията бяха представени и приети отчетните доклади за дейностите на Организацията и на Ревизионната комисия за изминалия мандат на ръководството и програмна стратегия за бъдещото развитие на ОЕБ „Шалом“.

След два изключително успешни мандата като председател, от поста се оттегли д-р Максим Бенвенисти. С богатия си административен и организационен опит и категорична позиция в защита на справедливото и демократично общество, д-р Бенвенисти издигна престижа на българската еврейска общност у нас и по света и затвърди политиката ѝ на легитимност и прозрачност.

Д-р Александър Оскар връчва наградата „Шофар“ 2016 на д-р Максим Бенвенисти за „Цялостен принос в развитието на еврейската общност в България“ снимка: Михаела Катеринска

Д-р Александър Оскар връчва наградата „Шофар“ 2016 на д-р Максим Бенвенисти за „Цялостен принос в развитието на еврейската общност в България“
снимка: Михаела Катеринска

„Максим Бенвенисти е лидер, който вдъхновява хората около себе си да се развиват и да вярват, че ако се обединят около добра кауза, могат да направят света по-добър“, сподели д-р Александър Оскар, който беше избран единодушно от делегатите за нов председател на Организацията.

Невро-офталмолог по професия, д-р Александър Оскар има зад гърба си два мандата като председател на РОЕ „Шалом“ – София, най-голямата еврейска общност в страната, заема поста президент на Европейската асоциация на еврейските културни центрове и зам.-председател на Европейския съвет на еврейските общности. В своето слово след оповестяването на резултатите Александър Оскар обеща новоизбраното ръководство да надгражда, поддържа и стимулира енергична, грижовна и устойчива общност и гарантира приемственост на ценностите от поколение на поколение.

Сподели: