en bg

Преподаване на Холокост и социална справедливост в България

Начало  >  Новини и публикации  >  Новини  >  Преподаване на Холокост и социална справедливост в България
Сподели:

През 2019 година Организацията на евреите в България „Шалом“ и Централният израилтянски духовен съвет ще работят с Института Олга Ленгиел по реализацията на проекта „Поуки от миналото – действия за бъдещето“, посветен на преподаване на Холокост и социална справедливост. От българска страна партньори по проекта са Американският университет в Благоевград и Център за междуетнически диалог и толерантност АМАЛИПЕ.

Общата цел на проекта е да допринесе за повишаване качеството на образованието по отношение на Холокоста и социалната справедливост в България. Програмата ще предостави широки възможности за интегриране на национални и международни подходи при преподаването на тези теми и разбирането на съвременната приложимост на тази важна част от съвременната история.

Носещ името на оцелялата от Аушвиц писателка и филантроп от румънски произход Олга Ленгиел, институтът обучава учители от САЩ и Европа как да преподават теми, свързани с човешките права и социалната справедливост през перспективата на Холокоста и други геноциди по света, така че те никога да не се повторят.

Описанието на проекта и формуляр за кандидатстване ТУК

Сподели: