en bg

ОЕБ „Шалом“ по повод изявлението на американския президент Тръмп, с което признава Йерусалим за столица на Израел

Начало  >  За медиите  >  ОЕБ „Шалом“ по повод изявлението на американския президент Тръмп, с което признава Йерусалим за столица на Израел
Сподели:

Организацията на евреите в България „Шалом“ приветства решението на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп да потвърди, пред целия свят, хилядолетната връзка на еврейския народ с Йерусалим, като официално признае града за столица на Държавата Израел.

През последните години станахме свидетели на опитите на различни държави да влияят върху резолюциите на международни организации като ЮНЕСКО, отричайки правото на евреите да почитат свещените места и религиозните обекти в Йерусалим като свои. Подобни действия говорят за нежелание да се вземат предвид историческите факти и само подсилват аргументите на противниците на мирния процес.

Надяваме се решението на американския президент да бъде възприето като знак, както от израелската, така и от палестинската страна, че е време да се върнат обратно на масата за преговори и с общи усилия да търсят решение на конфликта, който възпрепятства постигането на траен мир в региона.

Сподели: