en bg

Нова книга за историята на българските евреи ще бъде публикувана през март 2018 година

Начало  >  За медиите  >  Нова книга за историята на българските евреи ще бъде публикувана през март 2018 година
Сподели:

Книга със заглавие „Българските евреи: жива история“, ще бъде публикувана през март 2018 г., когато страната отбелязва 75-годишнината от предотвратяването на депортацията на българските евреи в лагерите на смъртта и скърби за загубата на 11 343 евреи от териториите с българско управление, които не можаха да избегнат тази съдба.

Луксозното издание описва на български и английски език, историята на евреите в България от античността през всички ключови моменти на българската история, като проследява в подробности съдбата на тази общност, която е жива и днес. „Българските евреи: жива история“ завършва с поглед към бъдещето, като отдава дължимата почит на много известни евреи, които са спечелили място в историята на България.

Издаването на книгата е инициатива на Организацията на евреите в България „Шалом“, в сътрудничество със „София Глоуб Медия“. Тя е богато илюстрирана с фотографски материали, а автори на текста са главният редактор Клайв Левиев-Сойър и редакторът Имануел Маркъс.

Проектът се подпомага финансово от редица известни организации и отделни донори, като ОЕБ „Шалом“ продължава да приема дарения, за да гарантира успеха на изданието.

„Българските евреи: жива история“ ще излезе в ограничен тираж и ако искате със сигурност да получите свое собствено копие с посвещение от авторите, можете да направите дарение по банков път в размер над 100 лева още сега. Имената на всички дарители, превели средствата до 31 декември, ще получат специално място на страниците на книгата.

Сдружение РОЕ „Шалом“ – София
IBAN: BG98TTBB94001526938090
SWIFT: BG98TTBB
При банка Societe Generale Експресбанк
Основание за превод: Книга „Българските евреи: жива история“

Сподели: